пʼятниця, 29 квітня 2022 р.

29.04.2022.Тема дня: Що означає "бути дорослим"? Казка "Як квітень до березня в гості їздив"

1. Вітання

Гра «Кольорові привітання»

На таці — картки різних кольорів. Діти вибирають той колір, яким сьогодні хотіли б «привітатися», колір, що зараз відповідає настрою.

— Спробуйте голосом показати настрій і привітатися з нами «кольоровим» привітанням.

2. Обмін інформацією: «Що означає “бути дорослим”?»

— Щоб стати дорослим, потрібно щоденно працювати над собою, учитися налагоджувати стосунки з людьми, що живуть поруч із нами (рідні, близькі, знайомі, однолітки), замислюватися над тим, що ви даєте іншим людям. Бути дорослим означає бути самостійним і вміти відповідати за свої вчинки, уміти захистити не тільки себе, але й своїх близьких, знайти своє місце в житті, бути прикладом.

Інтерв'ю «Коли я виросту...»

3. Групове заняття

Гра «Доросле життя»

Діти об'єднуються в групи. Потрібно записати чи створити малюнок, що чекає на дітей у дорослому житті.

(Готувати їсти, прати, прибирати, уміння відповідати за свої вчинки та дії, ухвалювати рішення і відповідати за їхні наслідки, продовжити навчання й отримати професії, влаштуватися на роботу, заробляти гроші та правильно витрачати, уникати небезпеки, допомагати іншим людям, які цього потребують: хворим, людям похилого віку.)

Вправа «Рукостискання на трьох»

Учасники об'єднуються в трійки. Кожній трійці пропонують придумати рукостискання, у якому беруть участь відразу троє. У цьому рукостисканні має бути використана одна рука кожного (або ліва, або права).

4. Казка «Як Квітень до Березня в гості їздив»