пʼятницю, 4 лютого 2022 р.

04. 02. 2022. Тема дня: Як досягнути здійснення бажань?"

 1. Посилання на самопідготовку

meet.google.com/dut-qcmh-wje

2. Казка "Коли здійснюються мрії"

В одному мальовничому містечку, на березі швидкої і бурхливої річки, за столітніми соснами, на зеленому пагорбі, поплямованому різнобарвними квітами, стояв маленький чепурний будиночок. І жив у цьому будиночку звичайнісінький собі хлопчик. Звали хлопчика Івасем. І ніби нічого дивного: чемний та вихований, добрий учень і хороший друг. Та ось одна біда. Вважав Івась, що нічим не наділив його Бог, що ніби не вміє він скласти гарного вірша чи змайструвати якусь дотепну штучку або ж швидше всіх друзів промчати на велосипеді по крутому схилу.

От одного ранку, прокинувшись і лежачи у ліжку, Івась згадував свій нічний сон. А снилося йому в ту ніч, що малював він веселу та швидку річку, що тікає десь далеко за місто, стрімкі схили з височезними дубами та соснами, синє небо з барвистою веселкою і прозорі краплинки дощу, що втішають місто після нічного сну.

Недовго думаючи, Івась підхопився і стрімголов полетів до дідуся, бо пам’ятав, що у діда в світлиці стоїть мольберт і здоровезна коробка, наповнена маленькими тюбиками масляної фарби, а ще повний набір розкішних пензлів. І ще знав Івась, що дідусь не відмовить онукові, бо дуже любив він Івася.

Як вітер, хлопець залетів до оселі і почав збиваючись розповідати дідусеві про сон і про те, що хоче він намалювати свою мрію.

Звичайно, дідусь не заперечив. Легко, немов пташка в небі, літав пензлик Івася на папері, змішував неймовірні барви, вимальовував дивні створіння і. казкові чарівні ліси.

За три години роботи, які для Івася пролетіли, мов хвилина, перед хлопчиком з’явилася прекрасна картина. Навіть дідусь здивувався, як-то воно гарно.

А через тиждень у школі, де вчився Івась, відбулася виставка, на якій картину його викупили люди, що допомагають дітям, які потребують лікування.

Таким чином, зрозумів наш Івасик, що в цьому житті кожній людині Бог наділяє свій єдиний дар, той, який на все життя. Тільки його потрібно знайти.

І от зараз наш Івасик уже Іван Романович, і картини його відомі майже на весь світ. А та перша картина повернулася до школи, де вчився наш Івасик, повернулася як вже здійснена мрія.


3. Аплікація "Сніговик"