середу, 2 лютого 2022 р.

03.02.2022. Тема дня: Чи може людина жити без бажань?

 1. Посилання на самопідготовку 


meet.google.com/mis-byep-pon

2. Вправа «Колір твого бажання»

Візьміть кольорові олівці, розкладіть їх перед собою. Подумайте про щось, чого вам хочеться, вибирать собі той колір цеглинки, який, на вашу думку, відповідає твому бажанню. Поясніть свій вибір. (Наприклад: я обрав жовту цеглинку тому, що я хочу, щоб вийшло сонечко і стало тепло).

3. Вправа «Бажання»

- Які бажання у дітей, які народилися влітку?

- Які бажання у дітей, які народилися восени?

- Які бажання у дітей, які народилися взимку?

- Які бажання у дітей, які народилися навесні?

4. Робота з текстом

Жив собі простий селянин Микита. І була в нього мрія – злетіти в небо. Довго він метикував, як зробити крила, приглядався до пташок, яким дуже заздрив.

              Нарешті крила були готові. Зійшов Микита на високу гору, прив’язав крила до спини, відштовхнувся і злетів над землею. Микита відчув, як радісно бється  його серце, як захоплює дух.

              Та не довго тривав цей політ. Коли стихли потоки повітря, Микита став різко знижуватись, потім упав на землю і розбився. Трагічно обірвалася життя винахідника, мрійника. Але народ ніколи не забуде Микиту і його чудесні крила.

Запитання для обговорення:

 - Визначте тему тексту.

- Про кого текст?

- Яким був Микита?

- Чи страшно було йому?

- Чому він все-таки спробував злетіти?

5. 

          Час ішов, але людей не покидала мрія злетіти в небо. І вона здійснилася! Першим створив літальний апарат у ІV ст.. італійський конструктор, скульптор, архітектор, живописець Леонардо да Вінчі. Імена багатьох винахідників, конструкторів стерлися, але яскравими зірками в історії авіації стоять імена російського інженера        О.Ф. Можайського, американських конструкторів братів У. і О. Райт, які першими піднялися на літальному апараті, важчому за повітря. Це відбулося в 1903 році.

            Розвиток авіації пов'язаний із діяльністю конструкторів                 А.В. Антонова (АН-24), С.В. Іллюшина (ІЛ), А.М. Туполєва (ТУ-134).

6. Фізкультхвилинка


7. Як зробити літак з паперу.