понеділок, 31 січня 2022 р.

ГПД №3

Тема дня : "Як зміцнити умунітет"

Щоб підвищити імунітет , щоб захисні сили організму працювали на повну потужність, ваш раціон має бути збалансованим!

Включення великої кількості свіжих продуктів, багатих на антиоксиданти, допоможе вам зберегти здоров’я і підвищити імунітет. 

Джерелом антиоксидантів є цитрусові, ягоди, виноград, ківі, яблука, капуста, цибуля і шпинат.

Потрібно займатися якимось видом спорту, або ж хоча б виходити на прогулянку щодня. Півгодинна прогулянка допоможе не лише підвищити імунітет, а й покращити роботу мозку, серцево-судинної системи. Крім того, щоденні прогулянки сприятимуть налагодженню сну і зменшенню стресу (стрес і нестача сну теж негативно впливають на загальний стан організму та імунітет зокрема).

Дуже корисним для імунітету являється вітамін D. Виходь на сонечко, адже Вітамін D, відомий як вітамін сонця, може суттєво підвищити твій імунітет. Нестача цього вітаміну пов’язана з сезонними застудами та грипом. Нестача вітаміну D – доволі поширена, оскільки він доступний лише від сонця і декількох продуктів.


Перегляньте цікаве відео про імунітет.

https://www.youtube.com/watch?v=iQQ8R306SU0

 




А тепер пропоную вам виготовити 3Д-яблуко. 

Що знадобиться для роботи:

Аркуш білого картону.
Набір кольорового паперу.
Ножиці.
Клей.
Простий олівець.
Чорний маркер.

Крок 1. Аркуш кольорового паперу (червоний, зелений чи жовтий) потрібно згорнути посередині та розріати на 2 однакові частини. Кожну з них ще раз згорнути посередині та вкласти ці частинки одна в одну. У вас вийде книжечка на 4 сторінки.

Крок 2. Простим олівцем намалюйте половинку яблука.



Крок 3. Виріжте ножицями по контуру. На кольоровий аркуш паперу наклейте спочатку одну частинку яблука, а потім поруч ще одну. Виходить розгорнутий об’ємний фрукт на 4 елементи.




Крок 4. З коричневого паперу виріжте невелику смужку – це хвостик від яблука. Також виріжте зелений листочок, який слід згорнути посередині. Так він буде виглядати об’ємно.

Крок 5. Так само, як вирізали яблуко, зробіть одну частинку меншого розміру з білого паперу. Вклейте її у центр алікації.

Крок 6. Останній момент – за допомогою чорного маркера наведіть декілька насінин у центрі плода. Оригінальна 3Д-аплікація готова!